Bucatarii si Barmanii cauta in mod constant modalitati de a impinge limitele intr-un context culinar / mixologist.
De ani buni, comunitatea de gastronomie moleculara folosește tehnici pentru a crea mancaruri care contesta normele culinare și prezinta mancarea intr-un mod familiar, dar extrem de diferit.
Una dintre aceste metode este sferificarea.
Procesul este folosit pentru a crea bile de caviar care pot prelua orice aromă, sos sau topping.
Alginatul, un extract de alge marine, este amestecat cu calciu pentru a forma o forma de perla.
Acesta este același proces pe care il reproduce Sferificatorul.

Sferificarea necesita, de obicei, utilizarea unei pipete sau seringa pentru a scoate margelele din alimentele lichidizate și alginat de sodiu, care este distribuit intr-un amestec de apa și clorura de calciu, provocand o reacție chimică care încapsulează lichidul într-o membrană. Sferificatorul ia locul seringii sau pipetei, scotând amestecul lichid în soluție.
Ușor de utilizat și de curățat
Produsul are durata medie de utilizare 16 luni, termenul de garantie comerciala fiind de 12 luni din momentul intrarii in posesie.
Garantia vizeaza componentele electrice (motor si pompa).
Aparat electric. Pericol de electrocutare !
Recomandat pentru uz casnic.
Aparatul NU este rezistent la apa ! NU spalati sub apa curenta ! Se curata cu o carpa uda, si se usuca inainte de urmatoarea folosire.
Garantia pierde valabilitatea in urmatoarele cazuri:
- aparatul a fost dezasamblat in mod incorect /au fost demontate piesele / structura a fost modificata
- aparatul a fost expus la contact cu apa
- aparatul a fost folosit in mod neadecvat (cititi manualul de utilizare !)